İnternet Haftası 2017




Bilgisayar Öğretmenimiz Müge Tufan rehberliğinde İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında 5. ve 6. Sınıf öğrencilerimizin çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı. Sergide, internetin doğru kullanımına ve günümüz virüslerini tanıtmaya yönelik afişler, yeni yüzyılın henüz tanışmadığı ama öğrencilerimizin hayalleriyle ürettikleri cihazlar yer aldı.

Anı Kayıt Cihazı (5F-Sıla Denli), Online Çalıştırılabilen Temizlik Robotu (5F-Ceylin Çınar), Zihin Kontrolüyle Modelleyebilen Makine (5G-Nil Sağlık), Navigasyonu Bir Camına Yansıtabilen Sürüş Gözlüğü (5G-Deniz Kandemir), Askeri ve Sağlık Alanlarında Eğitim için Yapılan Sanal Görüş Başlığı (5B-Kuzey Erdoğan), İnterneti Tanıtan Oyun (5A-Efe Dinçer), Lazer Gece Görüş Gözlüğü (5A-Ece Özkan), Market İçinde Ürünleri Otomatik Bulup Ekranına Yansıtan El Cihazı (5F-Sıla Yarım) gibi fikirler paylaşıldı. Laptop (6A-İrem Kaya), Masaüstü Bilgisayar (5A-Can Saç), Algoritma Modeli (5D-Metehan Enis Kavsara) ve Sanal Gerçeklik Gözlüğü (5A-Ceylin Lara Günaydın) maketleri de sergide yerlerini aldı.

İnternetin yarar ve zararlarını konu alan, Ege Okay ve Alp Aktepe’nin hazırladığı kısa film gösterisi de izleyenleri hem eğlendirdi, hem de eğitti. Sergi boyunca öğrencilerimizden Hesna Duru Tüzel ve Arda Balcı; ders saatleri içerisinde ise Rüzgar Avcı ve Duru Kadıköylü getirdikleri sanal gerçeklik gözlüklerini arkadaşlarının deneyimlerine sundular. Öğrencilerimiz, farklı uygulamaları sanal gerçeklik farkıyla deneyimleme fırsatı buldular.